Substráty pro pěstování jedlých hub – Vojtěch Kubásek
Vojtěch Kubásek
Bakalářská práce
Substráty pro pěstování jedlých hub
Substrates for mushrooms production
Anotace:
V posledních několika letech došlo v ČR k významnému nárůstu produkce bioplynu v zemědělských bioplynových stanicích. S tím souvisí i nárůst produkce vedlejších materiálů digestátu (zbytek po produkci bioplynu), popřípadě jeho separovaných složek separátu a fugátu. Pevná složka separát je v současnosti především využívána jako podestýlka pro hospodářská zvířata. Další jeho možné využití by mohlo být …víceAbstract:
During last years biogas production released from agricultural biogas plants has been increased significantly. Higher biogas production increased amount of other produced materials digestate (rest after biogas) and its individual components separate and fugate. Nowadays, a solid component separate is used as litter for livestock. It could be also used as a base material for production of growing substrates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Pavel Tlustoš, CSc.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Ekologické zemědělství / Ekologické zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti využití neseparovaného digestátu v pěstebních substrátech pro zahradnictví
Dalibor Mondek -
Vývoj pěstebního substrátu pro mátu peprnou s použitím neseparovaného digestátu
Michal Dvořák -
Pěstování bazalky v substrátech s podílem kapalné složky digestátu - hodnocení koloběhu mikroprvků
Martina Zachovská -
Statiny jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Přírodní a syntetické látky jako manipulátory bachorové fermentace
Mariana Vadroňová -
Management výživy v průběhu fermentace
Viktor Popp -
Spontánní fermentace ve výrobě vína jako řiditelná technologie
Radim Holešinský -
Vliv kvasinek na vývoj asimilovatelného dusíku během fermentace moštů révy vinné
Magdaléna Tomková
Název
Vložil
Vloženo
Práva