Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie – Bc. Kateřina Swaczynová
Bc. Kateřina Swaczynová
Master's thesis
Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie
Antimicrobial Effects of Honey on Selected Gram-positive Bacteria
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá antioxidační a antimikrobní aktivitou medů. V praktické části diplomové práce byla zkoumána antioxidační aktivita 15 různých vzorků medů spektrofotometricky pomocí metody ABTS, DPPH a pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Následně byl ověřován antimikrobní účinek těchto vzorků medu na vybrané grampozitivní bakterie. Antimikrobní účinek byl stanovován pomocí mikrodiluční …moreAbstract:
This diploma thesis deals with antioxidant and antimicrobial activity. In the practical part of the diploma thesis was investigated spectrophotometrically the antioxidant activity of 15 different honey samples using the ABTS, DPPH method and the Folin-Ciocalteu reagent. Subsequently was verified the antimicrobial effect of these honey samples on selected gram-positive bacteria. The antimicrobial effect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2021
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Swaczynová, Kateřina. Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Food Technology / Technologie potravin
Theses on a related topic
-
Možnosti testování antimikrobní aktivity stávajících a nově vyvíjených látek
Renata VEČEŘOVÁ -
Antimikrobní účinky medů na vybrané gramnegativní bakterie
Kamila Lacinová -
Příprava 1-monoacylglycerolu z kyseliny perfluoroundekanové a testování antimikrobní aktivity
Zdenka NĚMCOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková