Bc. Kateřina Swaczynová

Master's thesis

Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie

Antimicrobial Effects of Honey on Selected Gram-positive Bacteria
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá antioxidační a antimikrobní aktivitou medů. V praktické části diplomové práce byla zkoumána antioxidační aktivita 15 různých vzorků medů spektrofotometricky pomocí metody ABTS, DPPH a pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Následně byl ověřován antimikrobní účinek těchto vzorků medu na vybrané grampozitivní bakterie. Antimikrobní účinek byl stanovován pomocí mikrodiluční …more
Abstract:
This diploma thesis deals with antioxidant and antimicrobial activity. In the practical part of the diploma thesis was investigated spectrophotometrically the antioxidant activity of 15 different honey samples using the ABTS, DPPH method and the Folin-Ciocalteu reagent. Subsequently was verified the antimicrobial effect of these honey samples on selected gram-positive bacteria. The antimicrobial effect …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2021

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Swaczynová, Kateřina. Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / Technologie potravin