Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie – Bc. Kateřina Swaczynová
Bc. Kateřina Swaczynová
Master's thesis
Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie
Antimicrobial Effects of Honey on Selected Gram-positive Bacteria
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá antioxidační a antimikrobní aktivitou medů. V praktické části diplomové práce byla zkoumána antioxidační aktivita 15 různých vzorků medů spektrofotometricky pomocí metody ABTS, DPPH a pomocí Folin-Ciocalteuova činidla. Následně byl ověřován antimikrobní účinek těchto vzorků medu na vybrané grampozitivní bakterie. Antimikrobní účinek byl stanovován pomocí mikrodiluční …viacAbstract:
This diploma thesis deals with antioxidant and antimicrobial activity. In the practical part of the diploma thesis was investigated spectrophotometrically the antioxidant activity of 15 different honey samples using the ABTS, DPPH method and the Folin-Ciocalteu reagent. Subsequently was verified the antimicrobial effect of these honey samples on selected gram-positive bacteria. The antimicrobial effect …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Swaczynová, Kateřina. Antimikrobní účinky medů na vybrané grampozitivní bakterie. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Food Technology / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Možnosti testování antimikrobní aktivity stávajících a nově vyvíjených látek
Renata VEČEŘOVÁ -
Antimikrobní účinky medů na vybrané gramnegativní bakterie
Kamila Lacinová -
Příprava 1-monoacylglycerolu z kyseliny perfluoroundekanové a testování antimikrobní aktivity
Zdenka NĚMCOVÁ -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková