Kateřina Kynčlová

Diplomová práce

Sledování vybraných senzorických vlastností fermentovaných mléčných výrobků

Monitoring of selected sensory properties of fermented milk products
Anotace:
První část této práce tvoří literární rešerše, zaměřená na komparizaci kravského a kozího mléka, z pohledu senzorického a nutričního. Je zde nastíněna základní problematika fermentovaných mléčných výrobků, včetně procesu jejich výroby a biochemických změn, realizujících se během tohoto procesu. Byly zde popsány také vybrané bakteriální a kvasinkové mlékařské kultury, které byly pro práci klíčové. Z …více
Abstract:
First part of this thesis consists of a literature research focused on comparison of cow's and goat's milk from a nutritional and sensory perspective. It describes the basic issue of fermented dairy products including their manufacture process and biochemical changes occurring during this process. Bacterial and yeast cultures, that have been crucial for the experimental part, are also described there …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses k1pjrl k1pjrl/2
14. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
14. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.