Bc. Barbora Šišmová

Diplomová práce

Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině

Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables
Anotace:
Diplomová práce na téma „Stanovení vitaminu C v čerstvém ovoci a zelenině“ je v první části zaměřena na charakteristiku ovoce a zeleniny, jejich chemické složení, nutriční hodnotu a účinky na lidský organismus. Dále je popsán vitamin C, jeho fyzikálně – chemické vlastnosti, reakce, stabilita a jeho význam pro organismus člověka. Následuje doporučení pro denní dávku člověka vitaminu C a jeho jednotlivé …více
Abstract:
Diploma thesis „Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables“ is in the first part focused on characteristics of fruits and vegetables, their chemical composition, nutritional value and effects on human organism. Furthermore, it describes vitamin C, its physico – chemical properties, reactions, stability and extraction and its importance for human organism. In following chapter, there is …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Oponent: Jitka Langová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta