Bc. Barbora Šišmová

Master's thesis

Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině

Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables
Abstract:
Diplomová práce na téma „Stanovení vitaminu C v čerstvém ovoci a zelenině“ je v první části zaměřena na charakteristiku ovoce a zeleniny, jejich chemické složení, nutriční hodnotu a účinky na lidský organismus. Dále je popsán vitamin C, jeho fyzikálně – chemické vlastnosti, reakce, stabilita a jeho význam pro organismus člověka. Následuje doporučení pro denní dávku člověka vitaminu C a jeho jednotlivé …more
Abstract:
Diploma thesis „Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables“ is in the first part focused on characteristics of fruits and vegetables, their chemical composition, nutritional value and effects on human organism. Furthermore, it describes vitamin C, its physico – chemical properties, reactions, stability and extraction and its importance for human organism. In following chapter, there is …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
  • Reader: Jitka Langová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta