Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině – Bc. Barbora Šišmová
Bc. Barbora Šišmová
Master's thesis
Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině
Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables
Abstract:
Diplomová práce na téma „Stanovení vitaminu C v čerstvém ovoci a zelenině“ je v první části zaměřena na charakteristiku ovoce a zeleniny, jejich chemické složení, nutriční hodnotu a účinky na lidský organismus. Dále je popsán vitamin C, jeho fyzikálně – chemické vlastnosti, reakce, stabilita a jeho význam pro organismus člověka. Následuje doporučení pro denní dávku člověka vitaminu C a jeho jednotlivé …moreAbstract:
Diploma thesis „Determination of vitamin C in fresh fruit and vegetables“ is in the first part focused on characteristics of fruits and vegetables, their chemical composition, nutritional value and effects on human organism. Furthermore, it describes vitamin C, its physico – chemical properties, reactions, stability and extraction and its importance for human organism. In following chapter, there is …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Langová, Ph.D.
- Reader: Jitka Langová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Kapalinová chromatografie v analýze N-monosubstituovaných derivátů piperazinu
Miloš Macinský -
Srovnání laboratorních vyšetřovacích metod vysokoúčinné kapalinové chromatografie a kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií pro stanovení cytostatik při léčbě pacientů s myeloidní leukémií
Naďa Valošková -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala -
Změny obsahu vitaminu C v zelenině dodávané do školní jídelny v průběhu roku
Viktor Valenta -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Porovnání obsahu vitaminu C a dusičnanů v zelenině z farmářských trhů a supermarketu
Tereza Dupalová -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Vliv tepelné úpravy na obsah vitamínů C v zelenině
Denisa Tocháčková