Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech – Michaela Pešková
Michaela Pešková
Bakalářská práce
Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech
Total and digestible proteins in casein and whey protein concentrates
Anotace:
Teoretická část bakalářské práce přibližuje problematiku bílkovin ve stravě, jejich popis a vysvětlení důležitosti jejich přítomnosti ve stravě. Bílkoviny jsou zde popsány i z hlediska chemického složení a podrobněji jsou charakterizovány bílkoviny v mléce a mléčných výrobcích. Dále tato kapitola obsahuje metody stanovení bílkovin. Praktická část se zabývá stanovením celkových a travitelných bílkovin …víceAbstract:
The theoretical part of the Bachelor thesis approximates the issue of proteins in the diet, their description and explanation of the importance of their presence in the diet. Proteins are also described in terms of chemical composition and proteins in milk and dairy products are described in more detail. Moreover, methods for determination of proteins are listed and explained. The practical part deals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEŠKOVÁ, Michaela. \textit{Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových$\backslash$nl$\{\}$ proteinových koncentrátech}. Online. Bakalářská práce. Pardubice: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/k8o5q8/.
Jak správně citovat práci
Pešková, Michaela. Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Úloha kasein kinázy 1 v interakcích maligních B-buněk a jejich mikroprostředí.
Milena Mařáková -
Nové inhibitory kasein kinázy 1 pro léčbu leukémií a lymfomů
Michaela Gregorová -
Využití technologie CRISPR/Cas9 pro funkční charakterizaci izoforem kasein kinázy 1 ve Wnt signální dráze
Tomáš Gybeľ -
Kasein
Hana BULIČKOVÁ -
Variabilita genu kappa-kasein u plemene brown swiss v České republice
Martin Sloupenský -
Analýza genu beta-kasein u plemen jersey a brown swiss v České republice
Markéta Tomanová -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová