Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech – Michaela Pešková
Michaela Pešková
Bachelor's thesis
Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech
Total and digestible proteins in casein and whey protein concentrates
Anotácia:
Teoretická část bakalářské práce přibližuje problematiku bílkovin ve stravě, jejich popis a vysvětlení důležitosti jejich přítomnosti ve stravě. Bílkoviny jsou zde popsány i z hlediska chemického složení a podrobněji jsou charakterizovány bílkoviny v mléce a mléčných výrobcích. Dále tato kapitola obsahuje metody stanovení bílkovin. Praktická část se zabývá stanovením celkových a travitelných bílkovin …viacAbstract:
The theoretical part of the Bachelor thesis approximates the issue of proteins in the diet, their description and explanation of the importance of their presence in the diet. Proteins are also described in terms of chemical composition and proteins in milk and dairy products are described in more detail. Moreover, methods for determination of proteins are listed and explained. The practical part deals …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PEŠKOVÁ, Michaela. \textit{Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových$\backslash$nl$\{\}$ proteinových koncentrátech}. Online. Bakalárska práca. Pardubice: Univerzita Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/k8o5q8/.
Jak správně citovat práci
Pešková, Michaela. Celkové a travitelné bílkoviny v kaseinových a syrovátkových\nl{} proteinových koncentrátech. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Úloha kasein kinázy 1 v interakcích maligních B-buněk a jejich mikroprostředí.
Milena Mařáková -
Nové inhibitory kasein kinázy 1 pro léčbu leukémií a lymfomů
Michaela Gregorová -
Využití technologie CRISPR/Cas9 pro funkční charakterizaci izoforem kasein kinázy 1 ve Wnt signální dráze
Tomáš Gybeľ -
Kasein
Hana BULIČKOVÁ -
Analýza genu beta-kasein u plemen jersey a brown swiss v České republice
Markéta Tomanová -
Variabilita genu kappa-kasein u plemene brown swiss v České republice
Martin Sloupenský -
Vliv genetických variant kaseinu na využitelnost mléka v potravinářství
Helena Kavalcová