Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce – Martin Pisarčik
Martin Pisarčik
Master's thesis
Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce
The effect of biological silage additives on the fermentation losses during forage ensiling
Abstract:
Cílem práce bylo vyhodnotit účinek dvou typů silážních inokulantů na fermentační ztráty sušiny v lisované siláži o vyšší sušině z trvalých travních porostů. Práce dále porovnává metodu zjištění ztrát sušiny na základě změn ztrát hmotnosti siláže, změny koncentrace popelovin a dusíkatých látek. Pokus probíhal na zemědělské farmě v horské oblasti Děčínského regionu ve třech variantách: kontrolní (bez …moreAbstract:
The aim of this thesis was the evaluation of the influence of two different silage inoculants on fermentation losses of dry matter in round-baled haylage from permanent grasslands. Thesis also compares methods of measuring losses of dry matter by differences in weight, concentration of ash and concentration of nitrides. Experiment was performed on a farm in mountain area near Děčín. It was divided …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PISARČIK, Martin. \textit{Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/k9kche/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Science
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights