Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce – Martin Pisarčik
Martin Pisarčik
Diplomová práce
Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce
The effect of biological silage additives on the fermentation losses during forage ensiling
Anotace:
Cílem práce bylo vyhodnotit účinek dvou typů silážních inokulantů na fermentační ztráty sušiny v lisované siláži o vyšší sušině z trvalých travních porostů. Práce dále porovnává metodu zjištění ztrát sušiny na základě změn ztrát hmotnosti siláže, změny koncentrace popelovin a dusíkatých látek. Pokus probíhal na zemědělské farmě v horské oblasti Děčínského regionu ve třech variantách: kontrolní (bez …víceAbstract:
The aim of this thesis was the evaluation of the influence of two different silage inoculants on fermentation losses of dry matter in round-baled haylage from permanent grasslands. Thesis also compares methods of measuring losses of dry matter by differences in weight, concentration of ash and concentration of nitrides. Experiment was performed on a farm in mountain area near Děčín. It was divided …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Josef Hakl, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
PISARČIK, Martin. \textit{Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/k9kche/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Živočišná produkce
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva