Martin Pisarčik

Diplomová práce

Vliv použití biologických silážních aditiv na ztráty sušiny při konzervaci píce

The effect of biological silage additives on the fermentation losses during forage ensiling
Anotace:
Cílem práce bylo vyhodnotit účinek dvou typů silážních inokulantů na fermentační ztráty sušiny v lisované siláži o vyšší sušině z trvalých travních porostů. Práce dále porovnává metodu zjištění ztrát sušiny na základě změn ztrát hmotnosti siláže, změny koncentrace popelovin a dusíkatých látek. Pokus probíhal na zemědělské farmě v horské oblasti Děčínského regionu ve třech variantách: kontrolní (bez …více
Abstract:
The aim of this thesis was the evaluation of the influence of two different silage inoculants on fermentation losses of dry matter in round-baled haylage from permanent grasslands. Thesis also compares methods of measuring losses of dry matter by differences in weight, concentration of ash and concentration of nitrides. Experiment was performed on a farm in mountain area near Děčín. It was divided …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 4. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Josef Hakl, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses k9kche k9kche/2
8. 4. 2015
Složky
Soubory
Mach, J.
8. 4. 2015
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.