Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě – Martina DUBNOVÁ
Martina DUBNOVÁ
Bakalářská práce
Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě
Antioxidants in food and possibilities of nutrition application
Anotace:
Práce se zabývá výskytem antioxidantů v potravinách, možnostmi jejich aplikace ve výživě a povědomostí populace o tématu antioxidanty. Teoretická část charakterizuje antioxidanty, jejich dělení, vlastnosti, vliv na lidské zdraví, výskyt v potravinách a jejich doporučené denní dávkování. Dále charakterizuje volné radikály a jejich negativní působení na organismus. Praktická část obsahuje výzkum znalostí …víceAbstract:
The bachelor thesis concerns with the occurrence of antioxidants in foods, the possibilities of their applications in nutrition and population awareness on the topic antioxidants. The theoretical part describes the types of antioxidants, effects on human health and occurrence in foods and their recommended daily dosage. Further characterize free radicals and their negative effects on the organism. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2011
Identifikátor:
18651
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
DUBNOVÁ, Martina. \textit{Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2011. Dostupné z: https://theses.cz/id/kbn9gm/.
Jak správně citovat práci
DUBNOVÁ, Martina. Antioxidanty v potravinách a možnosti aplikace antioxidantů ve výživě. Č. Bud., 2011. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 29. 04. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace v pedagogice / Výchova ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER -
Antioxidanty u brambor
Lucie Babováková -
Potraviny bohaté na antioxidanty
Erika Zárubová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Eva Musilová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Anna Procházková -
Bylinné čaje a jejich antioxidanty
Ladislava Ilčíková -
Karotenoidy v potravinách - biochemie karotenoidů, výskyt v potravinách, možnosti stanovení
Lucie Šilhová
Název
Vložil
Vloženo
Práva