Vliv různých způsobů zpracování chilli paprik na změny obsahových látek – Bc. Tereza Jirková
Bc. Tereza Jirková
Diplomová práce
Vliv různých způsobů zpracování chilli paprik na změny obsahových látek
Influence of different ways of processing chili peppers on changes in ingredients
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala změnami obsahu kapsaicinu a vitaminu C při odlišném zpracování chilli paprik (čerstvé, sušení, lyofilizace, sterilace, fermentace). Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie byl hodnocen obsah kapsaicinu a vitaminu C vyextrahovaných z 5 různých odrůd chilli paprik (Aji lemon drop, Cayenne yellow, Jalapeno, Habanero chocolate a Jolokia red). Každá odrůda byla připravena …víceAbstract:
This diploma thesis dealt with changes in the content of capsaicin and vitamin C during different processing of chili peppers (fresh, drying, lyophilization, sterilization, fermentation). The content of capsaicin and vitamin C extracted from 5 different varieties of chili peppers (Aji lemon drop, Cayenne yellow, Jalapeno, Habanero chocolate and Jolokia red) was evaluated by high performance liquid …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Kopta, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Veverka, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / obor / specializace:
Zahradnické inženýrství / Řízení zahradnických technologií / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Isolation, Identification and Qantification of Cytokinin Nucleotides by High Performance Liquid Chromatography and Capillary Electrophoresis
Tibor BÉRES -
Analýza polycyklických aromatických uhlovodíků ve vzorcích pražené kávy pomocí HPLC s fluorescenční detekcí
Pavol Ďurč -
Analýza hemicelulóz vybraných listnatých dřevin pomocí metody kapalinové chromatografie (HPLC)
Monika Nováková -
Srovnání laboratorních vyšetřovacích metod vysokoúčinné kapalinové chromatografie a kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií pro stanovení cytostatik při léčbě pacientů s myeloidní leukémií
Naďa Valošková -
Stanovení inositolu v léčivých přípravcích pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie (HPLC)
Michaela Rážová -
Analytická chromatografie cukrů
Ladislav Klouček -
Stanovení potravinářských barviv spektrofotometricky a metodou HPLC
Monika Ondroušková -
HPLC metoda pro terapeutické monitorování antipsychotik
Lenka Jindřichová