Bc. Tereza Jirková

Diplomová práce

Vliv různých způsobů zpracování chilli paprik na změny obsahových látek

Influence of different ways of processing chili peppers on changes in ingredients
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala změnami obsahu kapsaicinu a vitaminu C při odlišném zpracování chilli paprik (čerstvé, sušení, lyofilizace, sterilace, fermentace). Pomocí vysokoúčinné kapalinové chromatografie byl hodnocen obsah kapsaicinu a vitaminu C vyextrahovaných z 5 různých odrůd chilli paprik (Aji lemon drop, Cayenne yellow, Jalapeno, Habanero chocolate a Jolokia red). Každá odrůda byla připravena …více
Abstract:
This diploma thesis dealt with changes in the content of capsaicin and vitamin C during different processing of chili peppers (fresh, drying, lyophilization, sterilization, fermentation). The content of capsaicin and vitamin C extracted from 5 different varieties of chili peppers (Aji lemon drop, Cayenne yellow, Jalapeno, Habanero chocolate and Jolokia red) was evaluated by high performance liquid …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 6. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Kopta, Ph.D.
  • Oponent: Lukáš Veverka, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta