Markéta Konečná

Bachelor's thesis

Historie a technologie výroby pařených sýrů

History and production technology of steamed cheese
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá historií a technologií výroby pařených sýrů. V úvodu je popsaná historie vzniku sýrů od starověku až po moderní dobu. V následující kapitole je popsáno složení mléka a surovin, které mají vliv na kvalitu pařených sýrů. Stěžejní částí práce je technologický postup při výrobě pařených sýrů a popis možných vad vzniklých při výrobě. Další část práce je věnována sortimentu …more
Abstract:
This bachelor thesis is focusing on history and production technology of steamed cheese. In the beginning there is part about history of cheese making since the Middle Ages till nowadays. The next chapter describes composition of milk and the ingredients which have effect on the quality of steamed cheese. Main part of the thesis describes technological process of making of steamed cheese and possible …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Reader: Michaela Králová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta