Markéta Konečná

Bakalářská práce

Historie a technologie výroby pařených sýrů

History and production technology of steamed cheese
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá historií a technologií výroby pařených sýrů. V úvodu je popsaná historie vzniku sýrů od starověku až po moderní dobu. V následující kapitole je popsáno složení mléka a surovin, které mají vliv na kvalitu pařených sýrů. Stěžejní částí práce je technologický postup při výrobě pařených sýrů a popis možných vad vzniklých při výrobě. Další část práce je věnována sortimentu …více
Abstract:
This bachelor thesis is focusing on history and production technology of steamed cheese. In the beginning there is part about history of cheese making since the Middle Ages till nowadays. The next chapter describes composition of milk and the ingredients which have effect on the quality of steamed cheese. Main part of the thesis describes technological process of making of steamed cheese and possible …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Michaela Králová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta