Historie a technologie výroby pařených sýrů – Markéta Konečná
Markéta Konečná
Bakalářská práce
Historie a technologie výroby pařených sýrů
History and production technology of steamed cheese
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá historií a technologií výroby pařených sýrů. V úvodu je popsaná historie vzniku sýrů od starověku až po moderní dobu. V následující kapitole je popsáno složení mléka a surovin, které mají vliv na kvalitu pařených sýrů. Stěžejní částí práce je technologický postup při výrobě pařených sýrů a popis možných vad vzniklých při výrobě. Další část práce je věnována sortimentu …víceAbstract:
This bachelor thesis is focusing on history and production technology of steamed cheese. In the beginning there is part about history of cheese making since the Middle Ages till nowadays. The next chapter describes composition of milk and the ingredients which have effect on the quality of steamed cheese. Main part of the thesis describes technological process of making of steamed cheese and possible …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Michaela Králová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv fyzikálních parametrů na jakost pařených sýrů
Michaela VOSTARKOVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ
Eva ŠPIČKOVÁ -
Využití transglutaminázy při výrobě tvarohu
Pavel Vintr -
Vliv homogenizace na tvarohové dezerty
Tereza Šmigurová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová -
Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Věra Škvařilová -
Technologie výroby sýrů s mletou sýřeninou
Zlata Hrazdilová