Bc. Petra SEKULOVÁ

Bachelor's thesis

Laktoferin

Lactoferrin
Abstract:
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a …more
Abstract:
The bachelor work presents description of protein structure and their meaning in biological system. The structure of lactoferrin, its function, utilization and possibilities of separation are described in details. Lactoferrin belong among glycoproteins with high affinity for iron and with potential antibacterial and antiviral activity. No less meaningful is a function as an antioxidant in food products …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2007
Identifier: 5426

Thesis defence

  • Date of defence: 22. 6. 2007

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SEKULOVÁ, Petra. Laktoferin. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2007

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plný text práce je k dispozici v elektronické podobě.

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies