Bc. Petra SEKULOVÁ
Bachelor's thesis
Laktoferin
Lactoferrin
Abstract:
Bakalářské práce přináší popis struktury proteinů a jejich význam v biologických systémech. Detailně je popsána struktura laktoferinu, jeho funkce, využití a možnosti separace. Laktoferin je řazen mezi glykoproteiny s vysokou afinitou k iontům železa a s potenciální antibakteriální a antivirovou aktivitou. Neméně významná je jeho antioxidační funkce v potravinářských výrobcích, v doplňcích stravy a …moreAbstract:
The bachelor work presents description of protein structure and their meaning in biological system. The structure of lactoferrin, its function, utilization and possibilities of separation are described in details. Lactoferrin belong among glycoproteins with high affinity for iron and with potential antibacterial and antiviral activity. No less meaningful is a function as an antioxidant in food products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 1. 6. 2007
Identifier:
5426
Thesis defence
- Date of defence: 22. 6. 2007
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
SEKULOVÁ, Petra. Laktoferin. Zlín, 2007. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 01. 06. 2007
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Chemistry and food technologies
Theses on a related topic
-
Projekt Ovoce, zelenina a mléko do škol na 1. stupni základních škol
Veronika Srncová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová -
Mléko a alternativy mléka ve výživě lidí
Lada Nohacova -
Spory o mléko: způsoby regulace stravování v hnutí Haré Kršna
Olga Čejková -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová -
Motivace kojících žen darovat mateřské mléko
Barbora MATĚJKOVÁ -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný