Bc. Lenka Bělohlávková

Bachelor's thesis

Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza

Food allergens - occurrence, characterization, analysis
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá potravinovými alergeny. V první části je uvedena charakteristika potravinové alergie, pojmenování, evidence alergenů a diagnostika potravinových alergenů. Ke zjišťování potravinových alergií jsou prováděny diagnostické testy např. Prick test, provokační test potravin kontrolovaný dvojitě slepým placebem, atopický epikutánní test atd. Ve druhé části práci je uveden výskyt …more
Abstract:
The thesis deals with food allergens. Characteristics of food allergy, description, registration and diagnostics of food allergens are mentioned in the first part. For the recognition of food allergies are performed diagnostic tests such as Prick test, double-blind placebo-controlled food challenge and Atopy Patch Test. Second part contains the information about the occurrence of allergens in selected …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 6. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 8. 2011
  • Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bělohlávková, Lenka. Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs