Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza – Bc. Lenka Bělohlávková
Bc. Lenka Bělohlávková
Bachelor's thesis
Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza
Food allergens - occurrence, characterization, analysis
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá potravinovými alergeny. V první části je uvedena charakteristika potravinové alergie, pojmenování, evidence alergenů a diagnostika potravinových alergenů. Ke zjišťování potravinových alergií jsou prováděny diagnostické testy např. Prick test, provokační test potravin kontrolovaný dvojitě slepým placebem, atopický epikutánní test atd. Ve druhé části práci je uveden výskyt …moreAbstract:
The thesis deals with food allergens. Characteristics of food allergy, description, registration and diagnostics of food allergens are mentioned in the first part. For the recognition of food allergies are performed diagnostic tests such as Prick test, double-blind placebo-controlled food challenge and Atopy Patch Test. Second part contains the information about the occurrence of allergens in selected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 21. 6. 2011
Thesis defence
- Date of defence: 31. 8. 2011
- Supervisor: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BĚLOHLÁVKOVÁ, Lenka. \textit{Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/l6w4j5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bělohlávková, Lenka. Potravinové alergeny - výskyt, charakteristika, analýza. Pardubice, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Validace ELISA souprav na stanovení alergenů v potravinách
Kateřina Mairychová -
Aplikace imunochemické metody ELISA v analytice životního prostředí
Petr Cviček -
Vývoj a validace ELISA soupravy pro stanovení alergenních proteinů vaječného bílku
Květa Koryčanová -
Monitorování specifické alergenové imunoterapie rekombinantních alergenů u pacientů v první fázi léčby alergenem
Jaroslava BRAUNOVÁ