Hodnocení antioxidační aktivity drobného ovoce – Petra RIEDELOVÁ
Petra RIEDELOVÁ
Diplomová práce
Hodnocení antioxidační aktivity drobného ovoce
Evaluation of antioxidant activity of small fruits
Anotace:
Tato práce se zabývá hledáním vhodných postupů pro stanovení celkové antioxidační aktivity ostruţin, sbíraných v regionech střední a severní Moravy a východních Čech. Pouţity byly metody průtoková coulometrie, coulometrická titrace jódem a UV-Vis spektrometrie s barevným indikátorem.Abstract:
This work is concerned with looking for applicable advancement for determination of total antioxidant activity of blackberry, collected at different places in region of middle and north Moravia and east Bohemia. Flow-through coulometry, coulometric titration with iodine and UV-Vis spectrometry with colored indicator are methods which were used.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2014
Zveřejnit od: 25. 4. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Jana Skopalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
RIEDELOVÁ, Petra. Hodnocení antioxidační aktivity drobného ovoce. Olomouc, 2014. diplomová práce (Mgr.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 25.4.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 25. 4. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie / Analytická chemie
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Zhodnocení fyzikálních a chemických parametrů plodů dosud méně využívaných druhů drobného ovoce a návrh nového nealkoholického nápoje z tohoto ovoce
Jitka Cetkovská
Název
Vložil
Vloženo
Práva