Bc. Klára Jahodová
Master's thesis
Zdanění nezdravých potravin
Taxation of unhealthy food
Anotácia:
Cílem diplomové práce je na základě přezkoumání problematiky zdanění nezdravých potravin shrnout zjištěné poznatky, porovnat a zhodnotit efektivitu zdanění nezdravých potravin ve vybraných státech a navrhnout možné řešení pro Českou republiku. Teoretická část práce shrnuje poznatky o daňovém systému, spotřebních daních a o dopadech nezdravých potravin na zdraví a další oblasti. Praktická část analyzuje …viacAbstract:
The aim of the thesis is to summarize the findings, compare and evaluate the effectiveness of junk food taxation in selected countries and propose a possible solution for the Czech Republic. The theoretical part of the thesis summarizes the knowledge about the tax system, excise duties and the impact of unhealthy food on health and other areas. The practical part analyses the consumption of unhealthy …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 10. 5. 2024
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/zs0xk/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 20. 6. 2024
- Vedúci: Ing. Michaela Jurová, Ph.D.
- Oponent: Ing. Petr Valouch, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Ekonomicko-správní fakultaMasaryk University
Faculty of Economics and AdministrationMaster programme / odbor:
Finance / Corporate Finance, Accounting, and Taxes
Práce na příbuzné téma
-
Právní úprava daní z nezdravých potravin ("sugar tax"/"fat tax") ve vybraných členských státech EU
Lenka Doležalová -
Právní úprava daní z nezdravých potravin ("sugar tax"/"fat tax") ve vybraných členských státech EU
Miroslav Kysilka -
Nadváha a obezita u dětí – problém současnosti
Hana Pokorná -
Dětská obezita - hrozba 21. století
Jitka Vláčelová -
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila