Gastronomie vybraných regionů Francie – Jana Čadová
Jana Čadová
Bakalářská práce
Gastronomie vybraných regionů Francie
Anotace:
Tato práce se zabývá regionální kuchyní dvou naprosto odlišných regionů Francie. Zaměřuje se na představení a srovnání alsasko-lotrinské kuchyně a provensálské kuchyně. Upozorňuje na typické regionální pokrmy, tradiční speciality a místní produkty, které reprezentují významnou atraktivitu pro turisty a hrají důležitou roli v rámci celkového rozvoje regionální gastronomie.Abstract:
This work examines regional cuisine in two absolutely different regions in France. It is focused on presentation and comparison of Alsace-Lorraine cuisine with Provence cuisine. It informs about typical regional dishes, traditional specialities and local products which represent a significant attraction for tourists and play a substantial role within overall regional gastronomy development.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 10. 2010
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/25382
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 5. 2011
- Vedoucí: Lena Mlejnková
- Oponent: Jarmila Netková
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/25382
Vysoká škola ekonomická v Praze
Bakalářský studijní program / obor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / Cestovní ruch a regionální rozvoj
Práce na příbuzné téma
-
Krajina na talíři. Vztah regionální kuchyně a přírodních podmínek oblasti.
Iva Baláčková -
Zachování českých zvyků v gastronomii, regionální kuchyně ve Středočeském kraji a využití domácích surovin
Lenka Novotná -
Regionální kuchyně Polska a jejich vývoj v současnosti
Radka Chmelinová -
Ekonomické aspekty rozvoje gastronomie jako součásti lokální a regionální kuchyně
Petra Kozáková -
Rybářské eventy ve světle gastronomie a cestovního ruchu
Zuzana Nešetřilová -
Vývoj odborného vzdělávání na českém historickém území se zaměřením na obory gastronomie, cestovní ruch a hotelnictví
Marek Zapletal -
Propojení gastronomie zemí V4 do kulturní stezky
Adam Mezihorák -
Gastronomie jako součást marketingu cestovního ruchu
Nicole Kuřátková