Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků – Bc. Taťána Horáková
Bc. Taťána Horáková
Master's thesis
Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků
Molecular Typing of Gram Positive Bacteria Isolated from Fermented Meat Products
Abstract:
Tato práce řeší charakteristiku vybraných grampozitivních bakterií izolovaných z fermen-tovaného masného výrobku Paprikáš. Fermentovaný masný výrobek byl vyroben dvěma odlišnými technologiemi, za použití stejné startovací kultury. Kmeny bakterií byly identi-fikovány metodou MALDI-TOF. Z analyzovaných salámů bylo izolováno celkem 10 dru-hů grampozitivních bakterií (Staphylococcus carnosus, S. xylosus …moreAbstract:
The aim of this thesis is characteristic of Gram-positive bacteria isolated from fermented sausage Paprikáš. Sausage was manufactured by two different technologies, using the same starter culture. Strains were identified by MALDI-TOF method. Ten Gram-positive species were isolated from sausage (Staphylococcus carnosus, S. xylosus, S. hominis, S. warneri, S. epidermidis, Lactobacillus curvatus, Lb. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2016
Accessible from:: 6. 5. 2016
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HORÁKOVÁ, Taťána. \textit{Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2016. Available from: https://theses.cz/id/ljy36n/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Horáková, Taťána. Typizace vybraných druhů grampozitivních baterií izolovaných z fermentovaných masných výrobků. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Fermentované masné výrobky vyrobené bez použití udícího kouře
Klára Janíková -
Fermentované masné výrobky jako potenciální zdroj Encephalitozoon cuniculi
Tereza VECKOVÁ -
Fermentované masné výrobky ze skopového masa s přídavkem prebiotik
Radek HOLÍK -
Maso přežvýkavců jako surovina pro fermentované masné výrobky
Pavel Votava -
Fermentované masné výrobky na bázi skopového masa.
Lucie KOSTŘICOVÁ -
Optimalizace výroby a hodnocení kvality fermentovaných masných výrobků
Romana Korandová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová