Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra – Martin VÁGNER
Martin VÁGNER
Bachelor's thesis
Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra
Effect of different descaling/skin removing methods on sensory properties and shelf life of common carp
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobilogickou analýzou, senzorickým hodnocením a preferencemi zákazníků u filet kapra obecného (Cyprinus carpio) s různým typem odšupinování a rozdílným způsobem skladování. Byly testovány čtyři metody odšupinování kapřích filet a to: odstranění kůže, podřezání šupin, odstranění šupin ruční odšupinovačkou a filety lysého kapra s kůží. Dále byly testovány dva typy skladování …moreAbstract:
The present bachelor thesis studied microbiological quality, sensory attributes and customer preferences of common carp filet (Cyprinus carpio) descaled by different methods under two storage conditions. Fillets were processed by four descaling methods, namely: without skin, without scales, undercut scales and fillets of mirror carp (with skin). Moreover two types of storage conditions, air packed …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 5. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VÁGNER, Martin. \textit{Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2017. Available from: https://theses.cz/id/lkmcg1/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VÁGNER, Martin. Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersBachelor programme / field:
Zootechnics / Fishery
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Potrava násady kapra (Cyprinus carpio L.) v rybnících - analýza obsahu zažívadel.
Ondřej SÝKORA -
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Ondřej TUNYS -
Využití netradičních obilovin a krmiv rostlinného původu ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Dušan Hajňuk -
Zhodnocení produkčních parametrů chovu kapra obecného (Cyprinus carpio) dvou rozdílných linií a typu ošupení.
Jakub Sotona -
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
David SUCHÁNEK
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights