Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra – Martin VÁGNER
Martin VÁGNER
Bachelor's thesis
Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra
Effect of different descaling/skin removing methods on sensory properties and shelf life of common carp
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá mikrobilogickou analýzou, senzorickým hodnocením a preferencemi zákazníků u filet kapra obecného (Cyprinus carpio) s různým typem odšupinování a rozdílným způsobem skladování. Byly testovány čtyři metody odšupinování kapřích filet a to: odstranění kůže, podřezání šupin, odstranění šupin ruční odšupinovačkou a filety lysého kapra s kůží. Dále byly testovány dva typy skladování …viacAbstract:
The present bachelor thesis studied microbiological quality, sensory attributes and customer preferences of common carp filet (Cyprinus carpio) descaled by different methods under two storage conditions. Fillets were processed by four descaling methods, namely: without skin, without scales, undercut scales and fillets of mirror carp (with skin). Moreover two types of storage conditions, air packed …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
VÁGNER, Martin. \textit{Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra}. Online. Bakalárska práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2017. Dostupné z: https://theses.cz/id/lkmcg1/.
Jak správně citovat práci
VÁGNER, Martin. Vliv způsobu odšupinování či odstranění kůže na senzorické vlastnosti a skladovatelnost kapra. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersBachelor programme / odbor:
Zootechnics / Fishery
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Potrava násady kapra (Cyprinus carpio L.) v rybnících - analýza obsahu zažívadel.
Ondřej SÝKORA -
Vliv přírodních aditiv na prodloužení skladovatelnosti chlazených paštik z kapra obecného (Cyprinus carpio)
Ondřej TUNYS -
Využití netradičních obilovin a krmiv rostlinného původu ve výživě kapra obecného (Cyprinus carpio L.).
Dušan Hajňuk -
Zhodnocení produkčních parametrů chovu kapra obecného (Cyprinus carpio) dvou rozdílných linií a typu ošupení.
Jakub Sotona -
Možnosti ovlivnění textury masa kapra obecného (Cyprinus carpio)
David SUCHÁNEK
Názov
Vložil
Vložené
Práva