Michaela Sabotová

Bakalářská práce

Výroba a kvalita UHT mlieka

Production and quality of UHT milk
Anotace:
Práce se zabývá způsobem tepelného ošetření mléka, je zaměřená na UHT ošetření. UHT mléko je trvanlivé mléko, které se vyrábí z mléka a je tepelně ošetřené. Způsob tepelného ošetření je ultravysokotepelný ohřev UHT (Ultra Heat Treatment). Mléko je zahřáté na teplotu 135 ° C velmi krátkou dobu (1 až 2 sekundy). Pak se rychle zchladí a plní se do aseptických obalů. Dochází k eliminaci přítomných mikroorganismů …více
Abstract:
This work deals with ways of heat treatment of milk but a big part of my work focuses on UHT treatment. UHT milk is a milk with a long period of shelf life which is made from milk and it is heat treated. The way of heat treatment is an Ultra Heat Treatment, UHT. The milk is heated on 135 °C for a little while (1, 2 sec). Then, it is chilled very fastly and it is filled to the antiseptic package. Present …více
Abstract:
Práca sa zaoberá spôsobom tepelného ošetrenia mlieka, zameraná na UHT ošetrenie. UHT mlieko je trvanlivé mlieko, ktoré sa vyrába z mlieka a je tepelne ošetrené. Spôsob tepelného ošetrenia je ultravysokotepelný ohrev UHT (Ultra Heat Treatment). Mlieko je zohriate na teplotu 135 °C veľmi krátku dobu (1 až 2 sekundy). Potom sa rýchlo schladí a plní sa do aseptických obalov. Dochádza k eliminácii prítomných …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2016

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses lq2vjj lq2vjj/2
21. 4. 2016
Složky
Soubory
Halíčková, K.
21. 4. 2016
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.