Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s ohledem na alternativní výživové směry – Marie Štechmilerová
Marie Štechmilerová
Bakalářská práce
Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s ohledem na alternativní výživové směry
Statistical analysis of development trends in food consumption regarding alternative nutrition directions
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá analýzou vývoje spotřeby vybraných druhů potravin v České republice v letech 1993 až 2023 s ohledem na alternativní směry stravování. Cílem práce je zhodnotit dosavadní vývoj spotřeby vybraných druhů potravin: zeleniny, ovoce, brambor, luštěnin, mléka a drůbežího masa, a na základě zjištěných údajů vytvořit krátkodobou predikci jejich budoucího vývoje. Pro zpracování dat …víceAbstract:
The bachelor's thesis analyses the development of the consumption of selected types of food in the Czech Republic from 1993 to 2023, regarding alternative dietary trends. The aim of the thesis is to evaluate the current development of the consumption of selected food categories, such as vegetables, fruit, potatoes, legumes, milk, and poultry meat, and based on the collected data, to create a short …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 11. 2025
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Jana Köppelová, Ph.D.
- Oponent: František Mošna, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŠTECHMILEROVÁ, Marie. \textit{Statistická analýza vývojových tendencí ve spotřebě potravin s~ohledem na alternativní výživové směry}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakulta. 2025. Dostupné z: https://theses.cz/id/lvr6ut/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Provozně ekonomická fakultaČeská zemědělská univerzita v Praze
Provozně ekonomická fakultaBakalářský studijní program:
Podnikání a administrativa
Práce na příbuzné téma
-
Alternativní stravování vysokoškolských studentů
Klára Škápíková -
Alternativní způsoby stravování u sportovců
Monika Šilerová -
Alternativní způsoby stravování u sportovců
Anna Vondráková -
Alternativní stravování v Korejské republice
Monika LEPÍKOVÁ -
Mentální ortorexie ve vztahu k alternativnímu stravování a vybraným psychologickým charakteristikám
Dominika Svobodová -
Alternativní výživové směry
Eva Kopřivová -
Alternativní výživové směry a aplikace do ŠVP a tematického plánu SOŠ
Kristýna LÁTALOVÁ -
Alternativní výživové směry v těhotenství
Ester OSTÁRKOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses lvr6ut lvr6ut/2
27. 11. 2025




