Antioxidační aktivita česneku – Bc. Barbora Kodovská
Bc. Barbora Kodovská
Diplomová práce
Antioxidační aktivita česneku
Antioxidant Activity of Garlic
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na antioxidační aktivitu česneku. Je zde přehled chemických látek s důrazem na látky působící antioxidačně ? sirné sloučeniny (S-allylmerkaptocystein, ajoen, S-allylcystein), fenolické sloučeniny (flavonoidy), vitamin C a selen. Dále jsou po-psány jiné biologicky aktivní látky ? sloučeniny fytoncidního charakteru (allicin, alliin, me-tiin), enzymy (především alliináza), …víceAbstract:
The thesis is focused on the antioxidant activity of garlic. There is a survey of chemical substances with emphasis on the active antioxidant substances ? sulfur compounds (S-allylmercaptocystein, ajoene, S-allylcystein), phenolic compounds (flavonoids), vitamin C and selenium. The following describes the other biologically active agents ? a fytoncides compound (allicin, alliin, metiin), enzymes (particularly …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2013
Zveřejnit od: 2. 5. 2013
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniela Sumczynski, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kodovská, Barbora. Antioxidační aktivita česneku. Zlín, 2013. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2013
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2013 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Barbora HNÍZDOVÁ -
Antioxidační aktivity okřehku Lemna minor L. v abiotickém stresu
Jana Petrovičová -
Spektrofotometrické stanovení antioxidační aktivity
Vladimíra Kubištová