Dagmar Prachařová

Bachelor's thesis

Tokové vlastnosti jogurtů

Flow Properties of Yoghurts
Abstract:
Cílem mojí bakalářské práce byla výroba bílých jogurtů z kravského mléka přidáním roz-dílných jogurtových kultura potravinářských zahušťovadel guar gum a xanthan gum a po-rovnaní jejich reologických vlastností při 20°C. Viskozita jogurtů byla naměřena pomocí rotačního viskozimetru a porovnána s vybranými komerčními výrobky z obchodní sítě. Všechny měřené vzorky vykazovaly pseudoplastické chování. U …more
Abstract:
The aim of this Bc. thesis was preparation of white yogurts from cow´s milk with different starter cultures and selected addition of ingredients, especially food thickeners for example of guar gum and xanthan gum. Their influence on product viscosity was studied. The vis-cosity of yoghurt under study was measuredusing a rotational viscometer. Obtained results were compared with commercial products …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2015
Accessible from:: 4. 5. 2015

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Prachařová, Dagmar. Tokové vlastnosti jogurtů. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe