Dagmar Prachařová
Bakalářská práce
Tokové vlastnosti jogurtů
Flow Properties of Yoghurts
Anotace:
Cílem mojí bakalářské práce byla výroba bílých jogurtů z kravského mléka přidáním roz-dílných jogurtových kultura potravinářských zahušťovadel guar gum a xanthan gum a po-rovnaní jejich reologických vlastností při 20°C. Viskozita jogurtů byla naměřena pomocí rotačního viskozimetru a porovnána s vybranými komerčními výrobky z obchodní sítě. Všechny měřené vzorky vykazovaly pseudoplastické chování. U …víceAbstract:
The aim of this Bc. thesis was preparation of white yogurts from cow´s milk with different starter cultures and selected addition of ingredients, especially food thickeners for example of guar gum and xanthan gum. Their influence on product viscosity was studied. The vis-cosity of yoghurt under study was measuredusing a rotational viscometer. Obtained results were compared with commercial products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Prachařová, Dagmar. Tokové vlastnosti jogurtů. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná