Bc. Tatiana Fialová

Master's thesis

Mikrobiologické parametre mliečno kvasených zelenín

Mikrobiologické parametry mléčně kvašených zelenin
Abstract:
Diplomová práce se zabývá kvašenou zeleninou. Literární přehled zpracovává problematiku konzumace a složení zeleniny, dále se zaměřuje na mléčné kvašení, různé druhy kvašené zeleniny, její složení a mikrobiologické parametry. Práce dále pojednává o prospěšných i škodlivých mikroorganismech, které se v kvašené zelenině nacházejí. Jako poslední téma zpracovává boj proti nežádoucím mikroorganismům v těchto …more
Abstract:
The thesis deals with fermented vegetables. Firstly, it reviews literature focused on consumption of vegetables and their composition. Later, it deals with lactic acid fermentation of various vegetables and their microbiological properties. The thesis then focuses on microorganisms in these products which are beneficial as well as harmful to human health. I touch upon strategies of eliminating harmful …more
Abstract:
Diplomová práca sa zaoberá kvasenou zeleninou. Literárny prehľad spracováva problematiku konzumácie a zloženia zeleniny, ďalej sa zameriava na mliečne kvasenie, rôzne druhy kvasenej zeleniny, jej zloženie a mikrobiologické parametre. Práca ďalej pojednáva o prospešných i škodlivých mikroorganizmoch, ktoré sa v kvasenej zelenine nachádzajú. Ako poslednú tému spracováva boj proti nežiaducim mikroorganizmom …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta