Bc. Barbora Ptáčková

Bachelor's thesis

Pestrost stravy v různých ročních obdobích - možnosti volby a doporučení

Variety of foods in different seasons - choices and recommendations
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na sledování změn stravy v různých ročních obdobích. V teoretické části jsou popsány jednotlivé skupiny potravin dle potravinové pyramidy, jejich zástupci a spotřeba v ČR. Teoretická část je zakončena popisem faktorů, které ovlivňují změny stravy. Cílem praktické části bylo zjistit dotazníkovou metodou, jak se mění pestrost stravy během ročních období. Zda je příjem …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on monitoring changes in diet in different seasons. The theoretical part describes the food groups according to the food pyramid, their representatives and consumption in the Czech Republic. The theoretical part ends with a description of the factors that influence changes in diet. The Aim of the particial part of the work was to determine by the questionnaire method …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 9. 2013
  • Supervisor: Mgr. Martin Forejt, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian