Martin Helis
Bachelor's thesis
Nové trendy v technologii jogurtů
New trends in yoghurt technology
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá novými trendy při výrobě jogurtů a jogurtových výrobků. Popisuje jednotlivé technologické postupy od získání zdravotně nezávadného kravského mléka, až po vytvoření finálního výrobku. Rovněž se tato práce zabývá možnostmi analýzy důležitých složek těchto výrobků. Diskutovány jsou také zdravotní aspekty týkající se konzumace jogurtů a jogurtových výrobků.Abstract:
The bachelor thesis deals with the new trends in production of yoghurt and yoghurt products. In this thesis there are described individual technological processes from obtaining of harmless cow's milk up to the creation of the final product. This work also includes the possibilities of analysing of important components of these products. Health aspects on human organism of yoghurt and yogurt products …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2017
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Helis, Martin. Nové trendy v technologii jogurtů. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková