Martin Helis
Bakalářská práce
Nové trendy v technologii jogurtů
New trends in yoghurt technology
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá novými trendy při výrobě jogurtů a jogurtových výrobků. Popisuje jednotlivé technologické postupy od získání zdravotně nezávadného kravského mléka, až po vytvoření finálního výrobku. Rovněž se tato práce zabývá možnostmi analýzy důležitých složek těchto výrobků. Diskutovány jsou také zdravotní aspekty týkající se konzumace jogurtů a jogurtových výrobků.Abstract:
The bachelor thesis deals with the new trends in production of yoghurt and yoghurt products. In this thesis there are described individual technological processes from obtaining of harmless cow's milk up to the creation of the final product. This work also includes the possibilities of analysing of important components of these products. Health aspects on human organism of yoghurt and yogurt products …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 7. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Helis, Martin. Nové trendy v technologii jogurtů. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná