Zuzana Jenčíková

Bachelor's thesis

Španělská gastronomie

The spanish Gastronomy
Abstract:
Tématem této práce je zmapovat, v jaké míře je rozšířená španělské kuchyně v České republice a jak velká je její poptávka. Teoretická část práce je zaměřena na specifika dané gastronomie a její teritoriální rozčlenění. Dále jsou objasněny zásady při přípravě tradičních španělských pokrmů, význam a principy této kuchyně v konkrétní lokalitě. Analytická část práce se věnuje přehledu restaurací španělského …more
Abstract:
The theme of this work is to explore the extent to which Spanish cuisine is widespread in the Czech Republic and how big is the demand. The theoretical part is focused on the specifics of gastronomy and its territorial division. Further clarifying the principle in preparing traditional Spanish dishes, importance and principles of this cuisine in a particular location. The analytical part is devoted …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2013

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2013
  • Supervisor: Ing. Blanka Zimáková
  • Reader: PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze