Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů – Bc. Klára Zubková
Bc. Klára Zubková
Master's thesis
Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů
Determination of pH in the oral cavity after consumption of various foods and beverages
Abstract:
Na kvalitu prostředí dutiny ústní a mikrobiom má vliv řada faktorů. pH ústní dutiny je klíčovým faktorem zdraví zubů a celkové ústní hygieny. Monitorování pH v ústní dutině po konzumaci různých potravin je klíčovým prvkem v oblasti zubního zdraví a ústní hygieny, který pomáhá minimalizovat negativní účinky na zdraví. Účelem této studie bylo sledování fluktuace pH po konzumaci specifických potravin …moreAbstract:
A number of factors influence the quality of the oral cavity environment and microbiome. Oral pH is a key factor in dental health and overall oral hygiene. Monitoring oral pH after eating different foods is a key element in dental health and oral hygiene to help minimize negative health effects. The purpose of this study was to monitor pH fluctuation after consumption of specific foods and beverages …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 24. 5. 2024
- Supervisor: doc. Ing. Boris Hučko, CSc.
- Reader: Radko Pechar, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZUBKOVÁ, Klára. \textit{Stanovení pH v dutině ústní po konzumaci různých potravin a nápojů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2024. Available from: https://theses.cz/id/nns00l/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food and Nutrition
Theses on a related topic
-
Dutina ústní a diabetes mellitus typu I. a II.
Kateřina Tůmová -
Dutina ústní a diabetes mellitus typu I. a II.
Kateřina Tůmová -
Využití hodnoticí škály "WHO Oral Mucositis Grading Scale" v ošetřovatelské péči o dutinu ústní u onkologických pacientů
Michaela MALÁ -
Rakovina dutiny ústní a orální mikrobiom
Nikoleta Rosinová -
Slazené nápoje ve výživě adolescentů
Karolína Otavová -
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Raw food versus cooked food
Daniela Hanušková -
Food, agrobiodiversity and diet: the nutritional ethnobiology of the Minangkabau and Mandailing indigenous food systems in West Sumatra
Lukáš Pawera
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights