Antioxidační látky medu a jejich význam ve stravě člověka – Pavel Suchánek
Pavel Suchánek
Bachelor's thesis
Antioxidační látky medu a jejich význam ve stravě člověka
ANTIOXIDATION SUBSTANCES IN HONEY AND THEIR IMPACT ON HUMAN HEALTH
Anotácia:
Tato bakalářská práce seznamuje s antioxidačními látkami. Antioxidační látky jsou takové látky, které v těle vychytávají volné radikály a převádějí je do méně reaktivních nebo vůbec nereaktivních forem. Práce tedy shrnuje poznatky o využití medu jako zdroje antioxidačních látek ve výživě člověka. Je zde vytvořen přehled antioxidantů a jejich význam v lidském organismu. Práce také pojednává o jiných …viacAbstract:
This bachelor theisis present whitch antioxidantion substances. Antioxidants are substances that are chasing free radikals ain the body in convert them to less reactive or non reactive forms. Work summarizes information about the use of honey as a source of antioxidants in human nutrition. In work is provided an overview of antioxidants and their role in the human organism. The bachelor work also deals …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Antonín Přidal, Ph.D.
- Oponent: Šárka Nedomová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidants in vegetarian and non-vegetarian diets
Gizem Candir -
Antioxidační látky v potravinách a jejich funkce při obraně organismu před účinky volných radikálů
Táňa CHALUPOVÁ -
ZDRAVÍ PROSPĚŠNÉ LÁTKY RODU CRATAEGUS
Markéta Janků -
Studium antioxidační kapacity vybraných druhů drobného ovoce
Hana Hromadová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Čokolády se zvýšeným obsahem zdraví prospěšných látek.
Karolína Nováková -
Climate Change and Human Health Burden: A Multilevel Study in Bangladesh
Sanjoy Kumar Chanda -
Přírodní látky v potravinách s protirakovinnými účinky
Josef Soukup
Názov
Vložil
Vložené
Práva