Vliv biologického a chemického ošetření na výskyt biogenních aminů u vojtěškových siláží – Bc. Pavla Remerová
Bc. Pavla Remerová
Diplomová práce
Vliv biologického a chemického ošetření na výskyt biogenních aminů u vojtěškových siláží
Influence of biological and chemical treatment on the presence of biogenic amines in alfalfa silages
Anotace:
V experimentu byl sledován vliv dvou různých silážních aditiv biologického (Lactococcus lactis (NCIMB 30117), Lactobacillus plantarum (DSM 16568), Enterococcus faecium (DSM 22502/NCIMB 11181), enzym xylanáza EC 3.2.1.8.) a chemického (43 % kyseliny mravenčí, 30 % mravenčanu amonného, 10 % kyseliny propionové a 2 % kyseliny benzoové) na koncentraci biogenních aminů, obsah živin, zhodnocení kvality fermentačního …víceAbstract:
In the experiment, the influence of two different biological silage additives (Lactococcus lactis (NCIMB 30117), Lactobacillus plantarum (DSM 16568), Enterococcus faecium (DSM 22 502 / NCIMB 11181), the enzyme xylanase EC 3.2.1.8.) And chemical (43% formic acid 30% ammonium formate and 10% propionic acid and 2% benzoic acid) at a concentration of biogenic amines, nutrient content, evaluation of the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Horký, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělská specializace / Zemědělské inženýrství
Práce na příbuzné téma
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná
Název
Vložil
Vloženo
Práva