Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích – Martina Nejedlíková
Martina Nejedlíková
Bakalářská práce
Mléčný tuk a jeho využití v potravinářských technologiích
Milk Fat and Its Utilization in Dairy Technology
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá mléčným tukem a jeho využitím v mlékárenské technologii. Složení mléka je souhrnně popsáno a podrobně jsou uvedeny poznatky ohledně mléčného tuku, jeho struktury a vlastností. Část práce je věnována metodám úpravy a frakcionace mléčného tuku. V práci byly shrnuty poznatky ohledně studií antibakteriální aktivity esteru laktosa-monolaurátu (LML) a laktosa-monodekanoátu …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with milk fat and its use in dairy technology. The composition of milk is summarized and the knowledge regarding milk fat, its structure and properties is presented in details. Part of the thesis is devoted to methods of treatment and fractionation of milk fat. The findings regarding the studies of the antibacterial activity of lactose monolaurate ester (LML) and lactose …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: doc. Mgr. Soňa Hermanová, Ph.D.
- Oponent: Zuzana Míšková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Influence of heat treatment on composition and properties of drinking milk
Maksym Biehlitse -
Influence of Microbiological Quality of Raw Milk on the Technological Parameters
Kamila Nováková -
Influence of selected amino acids on the performance of cervids
Veit Ny -
Vliv pohybové aktivity na úbytek hmotnosti a tělesné složení obézních pacientů po bariatrické operaci
Zuzana HONAJZROVÁ -
Vliv vybraných společenstev pastevního porostu na množství mléka se zaměřením na spektrum mastných kyselin v tuku mléka
Lucie BOHÁČOVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Vliv krmných aditiv na kvalitu mléčného tuku ovcí
Michaela Kochová