Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny – Bc. Adriana Ščurková
Bc. Adriana Ščurková
Master's thesis
Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny
Study on the Formation of Supramolecular Complexes of Selected Flavonoids and Cyclodextrins
Abstract:
Diplomová práce se v teoretické části zabývá charakteristikou flavonoidů, cyklodextrinů a tvorbou supramolekulárních komplexů mezi těmito látkami. Cílem experimentální části byla syntéza flavonu a jeho úplná charakterizace pomocí IR, GC-MS, ESI-MS a NMR. Flavon spolu s kvercetinem představují ligandy, u kterých byla pomocí hmotnostní spektrometrie studována schopnost vytvářet supramolekulární komplexy …moreAbstract:
In the theoretical part of this diploma thesis the characterization of flavonoids and cyclodextrins as well as the formation of supramolecular complexes between these substances, is described. The first aim of the experimental part was to synthesize flavone and make its complete structural characterization by IR, GC-MS, ESI-MS and NMR. The ability of both flavone and quercetin formed supramolecular …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠČURKOVÁ, Adriana. \textit{Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/o9b11u/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Ščurková, Adriana. Studium tvorby inkluzních komplexů vybraných flavonoidů s cyklodextriny. Zlín, 2017. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Stanovení biologicky aktivních látek, zejména karotenoidů, pomocí technik hmotnostní spektrometrie a určení vybraných vlastností luteinu
Barbora HRVOLOVÁ -
Analýza antioxidantů v přírodních matricích s využitím spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií
Petra Šilarová -
Příprava a strukturní charakterizace paramagnetických komplexů ruthenia
Michal Knor