Netradiční suroviny v gastronomii – Jana Stloukalová
Jana Stloukalová
Bakalářská práce
Netradiční suroviny v gastronomii
Non-traditional raw materials in gastronomy
Anotace:
Tato práce se zabývá využitím netradičních surovin v gastronomii. Zaměřuje se pouze na rostlinné produkty, a to zejména na pseudocereálie, netradiční luštěniny, tropické ovoce a zeleninu. Jedná se o suroviny, které se buď v České republice tradičně nepěstují a dostávají se k nám nově ze zahraničí (tropické ovoce a zelenina), nebo se u nás dříve běžně používaly i pěstovaly, ale jejich význam postupně …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with non-traditional raw materials and their usage in gastronomy. It is focused on plant foods, especially pseudo-cereals, non-traditional legumes, tropical fruits and vegetables. These gastronomic ingredients have been coming up to our country for past few years (tropical fruits and vegetables) or it is raw material famous in past, which importance fell (especially pseudo …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Stloukalová, Jana. Netradiční suroviny v gastronomii. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii
Práce na příbuzné téma
-
Management a řízení na úseku technologického zpracování potravin v gastronomickém provozu
Tomáš Kalina -
Management řízení na úseku technologického zpracování potravin se zaměřením na restaurace Ambiente
David Janáček -
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Irena Lukeštíková -
Analýza hmotnostních ztrát po technologickém zpracování drůbežího masa
Diana Mráziková -
Gastronomické technologie pro tepelné zpracování pravin a nápojů
Kateřina MELENOVSKÁ -
Ovoce a zelenina ve stravování dětí staršího školního věku.
Tereza VANČÍKOVÁ -
Možnosti zvyšování spotřeby ovoce, zeleniny a luštěnin u dětí ve školních jídelnách
Lucie PAVCOVÁ -
Konzumace ovoce a zeleniny u žáků na 2. stupni základních škol.
Pavel VYHLÍDAL