Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí – Bc. Nikola Vrtalová
Bc. Nikola Vrtalová
Diplomová práce
Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí
Possibilities of canning processing of quinces
Anotace:
Diplomová práce na téma Možnosti konzervárenského zpracování kdoulí v literární část poskytuje informace o historii, taxonomické a anatomické charakteristice kdoulí, nárocích na prostředí a pěstování, sklizeň a skladování plodů a neposledně možnosti využití kdoulí. V praktické části bylo v čerstvém stavu vyhodnoceno 5 odrůd kdoulí: Cydopon, Hemus, Limon ayvasi, Ingenheimer bonbenquitte a Triumph 1 …víceAbstract:
The diploma thesis on the topic of possibilities of canning processing of quinces in the literary part provides information about the history, taxonomic and anatomical characteristics of quinces, demands on the environment and cultivation, harvesting and storage of fruits and last but not least the possibilities of using quinces. In the practical part, 5 varieties of quince were evaluated fresh: Cydopon …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2022
- Vedoucí: Dr. Ing. Anna Němcová
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Jakostní parametry vybraných výrobků z jahod v maloobchodní síti
Anna Kopřivová -
Antioxidační kapacita absintů
Hana Dočekalová -
Antioxidační kapacita a sorpční vlastnosti rostlinných doplňků \nl{}stravy
Kateřina Veselá -
Antioxidační kapacita instantních čajů
Štěpán Hainiš -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita hroznového vína
Eva KÝVALOVÁ -
Antioxidační kapacita naklíčených semen zrnin
Iva MOJŽÍŠOVÁ -
Senzorické hodnoceni teffu a výrobků z něj
Kateřina Nedomová