Bc. Vendula Mejzlíková
Master's thesis
Reologické vlastnosti kečupu
Rheological properties of ketchup
Abstract:
V teoretické části diplomové práce se pojednává o rajčatech jako surovině pro výrobu kečupů. Je zde popsána výroba rajčatového protlaku, který je hlavní surovinou při výrobě kečupů. Je zde zahrnuta také výroba domácího kečupu. V další části jsou teoreticky zaznamenány reologické vlastnosti potravin. Praktická část diplomové práce se zabývá reologickými vlastnostmi kečupů. Jsou vybrány vzorky komerčních …moreAbstract:
In theoretical part of this thesis is writing about tomatoes as a raw material for production of ketchups. There is also disclosed the production of tomato puree, which is the main raw material for production of ketchup. In the next part are theoretically recorded rheological properties of foodstuffs. The practical part of the thesis delas with rheological properties of ketchup. There were selected …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
Martin Doležal -
Reologické vlastnosti žloutků slepičích vajec v průběhu skladování
Lucie Pavková -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Applied rheology for melt blown technology
Jiří DRÁBEK -
Reologie environmentálně akceptovatelných maziv
Simona Krčková -
Aplikovaná reologie pro výrobu polymerních nanovláken
Jiří Drábek -
Aplikovaná reologie pro charakterizaci polymerních nanovlákenných filtrů
Wannes SAMBAER -
Applied rheology for production of polypropylene nanofibers
Jiří Drábek
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights