Ing. Tereza Sychrovská

Bakalářská práce

Chemické alergeny potravin

Chemical substances as food allergens
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na chemické alergeny potravin. V první časti je uvedena charakteristika potravinové alergie, pojmenování a diagnostika alergenů, klinické projevy alergií a způsoby léčby. Je zde popsána příslušná legislativa České republiky, která se týká potravinových alergenů a jejich uvádění na obalech potravin. V druhé části je uveden přehled nejběžnějších alergenních potravin …více
Abstract:
This Bachelor thesis is focused on chemicals as food allergens. Characteristics of food allergy, nomenclature and diagnosis of allergens, clinical signs of allergy and methods of treatments are mentioned in the first part. This part also describes the relevant legislation of the Czech Republic, which relates on food allergens and putting them on food labels. The second part provides an overview of …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 6. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 29. 8. 2012
  • Vedoucí: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sychrovská, Tereza. Chemické alergeny potravin. Pardubice, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

Univerzita Pardubice

Fakulta chemicko-technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin