Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa – Bc. Kateřina Cholastová
Bc. Kateřina Cholastová
Diplomová práce
Mikrobiální kontaminace a její změny v průběhu skladování baleného výsekového masa
Microbial contamination and its changes during storage of packaged cut meat
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na problematiku mikrobioty baleného výsekového masa. Jsou v ní charakterizovány významné vnější a vnitřní faktory, jež působí na růst a množení mikroorganismů. Další část tvoří stručná charakteristika skupin mikroorganismů zapříčiňujících kažení baleného masa a mikroorganismů vyvolávajících onemocnění z potravin. Jsou zde uvedeny způsoby prodloužení údržnosti masa, z čehož …víceAbstract:
This thesis is focused on the issue of microflora of packaged cut meat. It is characterized by significant external and internal factors that influence growth and the proliferation of microorganisms. The next part is a brief description of groups of microorganisms causing spoilage of packaged meat and microorganisms causing disease from food. There are mentioned methods of prolonging the shelf life …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Key factors for the feasibility of a business plan to diversify activities in the field of processing meat and meat products from organic production
Polina Zinoveva -
Use of DART and other modern methods for the evaluation of shelf-life of meat and meat products
Themis Stylianou -
The Use of Game Meat in Gastronomy: Social and Ethical Aspects
Maija-Leeza Lidmila -
Development of the attitude towards meat consumption in Japan
Annette Bedřichová -
Influence of animal advocacy movies on behavioral change in meat and dairy products consumption
Adéla Novotná -
From Breeding to Eating: Images of Meat Production and Consumption in Pompeii
Barbora Ruffíni -
Consumers’ Attitudes Towards 3D Printed Meat
Wahaj Muhammad