Bc. Klára Sollichová
Bachelor's thesis
Chemické složení a analýza piva
Chemical composition and analysis of beer
Abstract:
Cílem teoretické části bakalářské práce bylo vypracovat literární rešerši, která nastiňuje technologický proces výroby piva, chemické složení a chemickou analýzu hotového piva. Na úvod práce jsou zmíněny zdravotní účinky piva na lidské zdraví. V kapitole výroby sladu a piva jsou uvedeny suroviny potřebné k výrobě, a to voda, sladovnický ječmen, chmel a pivovarské kvasinky. Popsán je technologický postup …moreAbstract:
The aim of the theoretical part of this bachelor thesis was to develop a literature review that outlines the technological process of a beer production, chemical composition and chemical analysis of the finished beer. In the introduction of the thesis are discussed health effects of the beer on human health. The chapter of malt and beer production refers to raw materials which are needed for its production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 7. 2014
Thesis defence
- Date of defence: 27. 8. 2014
- Supervisor: Ing. Martin Bartoš, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sollichová, Klára. Chemické složení a analýza piva. Pardubice, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Special Chemical and Biological Programmes / Laboratory Assistant
Theses on a related topic
-
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava -
Chemické složení a senzorické vlastnosti domácích a komerčních ovocných destilátů
Ilona KOLLÁROVÁ -
Vliv složení válcovaného drátu a technologie výroby na finální vlastnosti pneudrátu
Jakub Ľalík -
Fyzikálně chemická charakterizace vybraných odrůd tichých vín
Kateřina Dadaková -
Vliv chemického složení na výsledné hodnoty lomové houževnatosti materiálů používaných pro výrobu železničních kol
Gabriela Sečkařová -
Výroba tofu a jeho nutriční aspekty
Andrea Krejsová -
Chemická kypřidla a jejich vliv na kvalitu cukrářských výrobků
Petra Hegerová