Bc. Martin Doležal

Master's thesis

Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot

The flow properties of liquid egg products
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými reologickými vlastnostmi vaječných žloutků, bílků a melanží u slepičích vajec, vajec obohacených o vitamín D a vajec obohacených o Selen a Jód. Vejce byla skladována po dobu 4 týdnů při konstantní teplotě 6 °C. Dále je v práci popsán vliv skladování na fyzikální vlastnosti (hmotnost a index tvaru) vajec. U vajec byl prokázán během čtyřtýdenní skladování úbytek …more
Abstract:
This diploma thesis deals with selected rheological properties of egg yolks, proteins and mélange in hen eggs, eggs enriched with vitamin D and eggs enriched with Selenium and Iodine. The eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature of 6 ° C. Furthermore, the work describes the effect of storage on the physical properties (weight and shape index) of eggs. Eggs lost weight during four weeks …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta