Bc. Martin Doležal
Master's thesis
Tokové vlastnosti tekutých vaječných hmot
The flow properties of liquid egg products
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vybranými reologickými vlastnostmi vaječných žloutků, bílků a melanží u slepičích vajec, vajec obohacených o vitamín D a vajec obohacených o Selen a Jód. Vejce byla skladována po dobu 4 týdnů při konstantní teplotě 6 °C. Dále je v práci popsán vliv skladování na fyzikální vlastnosti (hmotnost a index tvaru) vajec. U vajec byl prokázán během čtyřtýdenní skladování úbytek …moreAbstract:
This diploma thesis deals with selected rheological properties of egg yolks, proteins and mélange in hen eggs, eggs enriched with vitamin D and eggs enriched with Selenium and Iodine. The eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature of 6 ° C. Furthermore, the work describes the effect of storage on the physical properties (weight and shape index) of eggs. Eggs lost weight during four weeks …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Vliv postupného přidávání vody na reologické vlastnosti tavených sýrů
Wendy Číhalová -
Vliv různých konopných produktů na reologické vlastnosti a těstárenskou kvalitu pšeničné mouky
Karolina Jiříčková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti tavených sýrů v průběhu chlazení
Barbora Kozubíková -
Vliv aditiv na reologické vlastnosti ovocných a zeleninových pyré
Roman Šebela -
Reologické vlastnosti kravského, kozího a ovčího mléka
Veronika Písaříková -
Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách
Hana Krišová -
Reologické vlastnosti nátěrových hmot používaných v automobilovém průmyslu
Patrik Lenoch