Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína – Bc. Barbora IVIČIČOVÁ
Bc. Barbora IVIČIČOVÁ
Master's thesis
Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína
Biogenic amines and free amino acids changes during wine-making technology
Abstract:
V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných …moreAbstract:
In this thesis were monitored changes in the quantities of free amino acids and biogenic amines during production and ripering of selected wines. The theses briefly descirbes the characteristics of grape wine and its wine making, a characteristic of malolactic fermentation and the importance of monitoring the content of biogenic amines and free amino acids in human health and organoleptic properties …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier:
17256
Thesis defence
- Date of defence: 6. 9. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
IVIČIČOVÁ, Barbora. \textit{Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/pcad3z/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
IVIČIČOVÁ, Barbora. Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Bakterie mléčného kvašení v potravinářském průmyslu.
Michaela Jurčáková -
Inhibiční působení protektivních kultur na vybrané bakterie mléčného kvašení s dekarboxylázovou aktivitou
Ivana Zicháčková -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Vliv biomasy jednobuněčných řas na životaschopnost probiotických bakterií a bakterií mléčného kvašení
Karolína Medová -
Bakterie mléčného kvašení: cesta z laboratoře k praktickému uplatnění
Ivana Pešková -
Bakterie mléčného kvašení a jejich podíl na kvalitě mléčných výrobků
Barbora Palkovská -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná