Bc. Barbora IVIČIČOVÁ

Master's thesis

Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína

Biogenic amines and free amino acids changes during wine-making technology
Abstract:
V diplomové práci byly sledovány změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů během výroby a zrání vybraných révových vín. V práci je stručně popsána charakteristika révového vína a jeho vinifikace, charakteristika jablečno-mléčného kvašení a význam sledování obsahu biogenních aminů a volných aminokyselin v rámci lidského zdraví a organoleptických vlastností vína. Byla provedena analýza vinných …more
Abstract:
In this thesis were monitored changes in the quantities of free amino acids and biogenic amines during production and ripering of selected wines. The theses briefly descirbes the characteristics of grape wine and its wine making, a characteristic of malolactic fermentation and the importance of monitoring the content of biogenic amines and free amino acids in human health and organoleptic properties …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier: 17256

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 9. 2010

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

IVIČIČOVÁ, Barbora. Změny obsahu volných aminokyselin a biogenních aminů v průběhu výroby vína. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 25. 08. 2010

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe