Jana VRTALOVÁ
Bachelor's thesis
Přidatné látky v potravinách
Food additives
Abstract:
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části na část teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou stručně popsány přídatné látky v potravinách, jejich charakteristika, použití a legislativa. Blíže a podrobněji se v této práci věnuji kofeinu, jeho chemickému složení, původu, využíti, pozitivním i negativním účinkům a v neposlední řadě jeho vlivu na sportovní výkon. V praktické části je předmětem …moreAbstract:
The bachelor thesis consists of two parts - theoretical and practical. The theoretical section briefly describes food additives, their characteristics, use and related legislation. The major focus of the thesis is caffeine and its chemical composition, origins, use, positive as well as negative effects, and last but not least, its impact on sports performance. The practical section of the work then …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 31. 3. 2014
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: MUDr. Lenka Luhanová
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
VRTALOVÁ, Jana. Přidatné látky v potravinách. Plzeň, 2014. bakalářská práce (Bc.). ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI. Fakulta zdravotnických studií
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI, Fakulta zdravotnických studiíVázaný výtisk práce naleznete v Univerzitní knihovně ZČU, více na http://www.knihovna.zcu.cz/kvalifikacni-prace/
University of West Bohemia
Faculty of Health Care StudiesBachelor programme / field:
Public Health Service / Assistant of Protection and Support of Public Health
Theses on a related topic
-
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Aditiva v dětských výživách
Nikol Horáková -
Potravinová aditiva rostlinného původu: analýza tradičního a konvenčního využití
Kristýna Steiningerová -
Aditiva
Tereza DYDOWICZOVÁ -
Potravinářská aditiva ve vybraných mléčných výrobcích
Eva Tomková -
Aditiva v potravinách
Sibyla Poloučková -
Aditiva ve víně
Veronika Hermanová -
Aditiva v potravinách a jejich vliv na zdraví člověka
Markéta BÁRTOVÁ